Shell почне бурити 145 нових свердловин на сході Австралії

Компанія Shell не пізніше 2024 року почне буріння 145 нових газових свердловин на північному сході Австралії. Паливо буде направлено для забезпечення потреб місцевих споживачів та експорту.

Компанія планує розпочати бурові роботи у районі нових родовищ не пізніше 2024 року. До цього компанія має намір провести серію переговорів з представниками аборигенів, які є власниками земель, де розташовані родовища, щоб мінімізувати будь-який вплив на сільськогосподарську діяльність і не завдати шкоди місцям, що становлять цінність для корінних народів.

Shell Australia розраховує закачати газ із нових свердловин у трубопровід до 2033 року і протягом наступних 15 років поставити на ринок близько 210 петаджоулів сировини. 

"Газ матиме вирішальне значення для переходу до екологічно чистої енергетики, дозволяючи задіяти дедалі більше відновлюваних джерел для виробництва енергії в Австралії та її експорту за кордон", – зазначив голова правління Shell Australia Тоні Нунан.

Раніше Shell оголосила про створення газових родовищ у районі басейну Surat (Квінсленд). Запаси в ньому оцінюються в 5 трлн кубічних футів (близько 141600000000 кубометрів).