Приплив газу на новій свердловині УГВ на Харківщині склав 160 тис куб м / добу

АТ «Укргазвидобування» (УГВ) запустило в роботу нову розвідувальну свердловину на Безпалівському родовищі в Харківській області з дебітом 160 тис куб м газу на добу, повідомляє пресслужба. 

За повідомленням, точка буріння зазначеної свердловини визначена за результатами 3D сейсмічних досліджень, проведених у 2020р.

«Безпалівське родовище – відносно «молоде». Наразі запаси родовища сягають понад 4 млрд куб м газу і ми продовжуємо розвідку родовища – провели 3D-сейсміку, буримо розвідувальні свердловини. Окрім того, в 2018-му році запустили сучасну установку комплексної підготовки газу та інтенсифікуємо видобуток на вже працюючих свердловинах. У підсумку, за останні чотири роки компанії вдалося збільшити видобуток на цьому родовищі у 4 рази – до 222 млн куб м газу у 2021р. У 2022-му очікуємо на збереження цієї позитивної динаміки, нова свердловина сприятиме цьому», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».

Буріння нової розвідувальної свердловини виконувала бригада Укрбургазу, використовуючи верстат вантажопідйомністю 450 тонн. Свердловина має похилоспрямований профіль, її глибина – 5200 м. Крім високого дебіту, за результатами буріння вдалося розширити площу промислової газоносності продуктивного горизонту, який експлуатує свердловина, відзначили в УГВ.