2021-09-10

Китай збільшить внутрішній видобуток залізної руди на 100 млн тонн до 2025 року

Як повідомляє агентство Reuters, китайські виробники залізної руди прагнуть збільшити виробництво залізорудного концентрату на понад 100 млн. тонн у період з 2021 по 2025 рік, заявив в суботу 5 вересня офіційний представник асоціації чорної металургії країни.

Луо Тіецзюнь, заступник голови Китайської асоціації чорної металургії (CISA), повідомив, що урядові відомства вивчають способи підтримки внутрішнього виробництва залізної руди.

«Є надія, що більшість великих залізорудних підприємств працюватимуть разом і прагнутимуть збільшити виробництво залізорудного концентрату на 100 млн. тонн протягом чотирнадцятої п'ятирічки», - сказав він, маючи на увазі 2021-2025 роки.

Величезний сталеливарний сектор Китаю довгий час залежав від зарубіжних постачальників залізної руди, і Луо сказав, що проблеми екології і безпеки, а також високі витрати і податковий тягар стримують внутрішнє виробництво.

За його словами, слід також заохочувати освоєння зарубіжних запасів залізної руди, в тому числі гігантського рудника Сіманду в Гвінеї. China Aluminium Corporation є співвласником рудника разом з Rio Tinto.