2021-09-10

Азербайджан може стати майбутнім постачальником водню в Європу

Енергетична інфраструктура, побудована в Азербайджані, зробить країну майбутнім постачальником водню на європейський ринок. Про це повідомляє Trend із посиланням на заяву посла США в Азербайджані Лі Літценбергера. 

«Нові проєкти в сфері вітрової та сонячної енергетики показують, що Азербайджан відіграє активну роль в боротьбі зі зміною клімату. Реформи в електроенергетичному секторі Азербайджану мають вирішальне значення для прискорення переходу до «зеленої енергетики». Тому ми розраховуємо на роботу в Азербайджані в цьому напрямку», - сказав Літценбергер.

Він зазначив, що США і безліч американських компаній мають великий досвід в сфері ВДЕ.

«Знаю, що американські компанії готові співпрацювати з Азербайджаном у виході на ринок відновлювальних джерел енергії. Американські компанії можна залучити через прозорий тендерний процес. Це дасть можливість залучити кращі пропозиції, кращі таланти і кращі рішення проблем, з якими стикається Азербайджан», - сказав дипломат. 

Посол зазначив, що трансформація енергетичного сектора Азербайджану вигідна не тільки для нього самого, але і для європейської енергетичної безпеки.

Підвищуючи свій потенціал в сфері ВДЕ, Азербайджан може стати важливим гравцем у забезпеченні енергетичної безпеки в регіоні і за його межами, зазначив посол.

«США готові продовжити підтримку в сфері розвитку енергобезпеки Азербайджану», - додав він.