2021-10-29

Інтереси держави у справі №340/4834/21 відстоювала прокуратура

До Кіровоградського окружного адміністративного суду звернувся заступник керівника Кіровоградської обласної прокуратури в інтересах держави в особі ДЕІ Центрального округу, із позовом до Товариства з додатковою відповідальністю «Світловодське кар`єроуправління» ТДВ «Світловодське кар`єроуправління», в якому просив суд припинити діяльність підприємства в частині видобування корисної копалини (піску) в Ляхівському родовищі Кременчуцького району Полтавської області, щодо якого видано Спеціальний дозвіл на користування надрами №5805 від 03.07.2013, до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля та рішення про провадження планованої діяльності.

В обґрунтування своїх вимог позивач зазначав, що за інформацією ДНВП «Геоінформ України» видобуток піску у Ляхівському родовищі протягом 2013-2016 не здійснювався. Так само, як і відповідно до звітності підприємства.
ТДВ «Світловодське кар`єроуправління», заперечуючи проти позову, надало відзив та вказало на відсутність у позивача повноважень діяти в інтересах будь-якого державного органу, який знаходиться на території іншої адміністративної одиниці, окрім Полтавської обл., а також вказував на безпідставність позову оскільки, у відповідача наявний висновок Державної екологічної експертизи, який є чинним та зберігає статус висновку з оцінки впливу на довкілля.

У решті, суд вирішив задовольнити позов ДЕІ та припинити діяльність підприємства до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля та рішення про провадження планованої діяльності.