2020-12-08

Індійська NMDC отримала право на відновлення видобутку залізної руди на комбінаті Donimalai

Провідна індійська державна залізорудна компанія NMDC отримала від адміністрації штату Карнатака дозвіл на відновлення видобутку сировини на комбінаті Donimalai, призупиненої на початку листопада 2018 року. Правда, попередньо NMDC повинна отримати дозвільні документи від екологічних органів, за якими звернулася ще близько двох років тому.

Виробнича потужність Donimalai становить близько 7 млн. т на рік, так що повернення підприємства до ладу може істотно поліпшити показники NMDC, яка в 2019/2020 фінансовому році (квітень / березень) справила 32,36 млн. т сировини, і зменшити дефіцит ЗРС на індійському ринку.

Місцеві металургійні компанії навіть нещодавно зверталися до держави з проханням про заборону експорту залізної руди.

Нинішнє рішення по Donimalai якраз було прийнято завдяки втручанню центрального уряду Індії. У 2018 року адміністрація штату Карнатака зажадала від NMDC в обмін на продовження ліцензії підвищення роялті на 80 %. За посередництва Міністерства гірничодобувної промисловості було встановлено, що NMDC тимчасово буде платити на 22,5 % більше, ніж раніше, але спеціальний комітет протягом трьох місяців запропонує постійний механізм, що регулюють порядок продовження ліцензій на видобуток корисних копалин.