2021-09-29

GEOLOG розповідає про успішні технології газового каротажу

Кемаль Хекімоглу, менеджер з нових технологій нідерландської компанії GEOLOG, представництво якої нещодавно з'явилося в Україні, розповів про успішні технології газового каротажу для оцінки колектора офшоних проектів в рамках геологічної сесії конференції OOC2021, повідомляє ЕхРRО

Досвід компанії у галузі проведення геолого-технологічних досліджень при спорудженні пошукових і розвідувальних свердловин, як на суші, так і наконтинентальному шельфі складає вже 38 років. Це дозволяє компанії оптимальним чином підібрати комплекс послуг з метою максимізувати об’єм одержаної геолого-геофізичної інформації при спорудженні свердловин, а також підвищення безпеки робіт і зниження ризиків.

Під час доповіді було детально розкрито технології газового каротажу для оцінки колектора за кількісним складом газових компонентів та їх ізотопів. А також навів приклади застосування при бурінні розвідувальних свердловин на офшорних родовищах.

Геолого-технологічні дослідження включають в себе дослідження складу і властивостей пластових флюїдів та гірських порід в циркулюючому буровому розчині, а також характеристик і параметрів технологічних процесів на різних етапах спорудження свердловини з прив’язкою результатів досліджень до часу контрольованого технологічного процесу і до розрізу досліджуваної свердловини.