2021-09-29

Держгеонадра відкривають дані про всі надрокористувацькі спецдозволи

Інформацію про всі діючі спеціальні дозволи на користування надрами виклали у відкритий доступ на Державному порталі геологічних даних у доступному для подальшої обробки форматі (.xlsx)

Як зазначається на сайті служби, такий вид збереження даних дозволяє їх обробляти, сортувати, копіювати без обмежень щодо подальшого використання. 

Реєстр містить повну інформацію про об’єкти ліцензування: вид корисної копалини, реєстраційний номер, вид користування надрами, назву об’єкта обліку, дату видачі, термін дії дозволу, назву компанії-надрокористувача та код ЄДРПОУ.

Незабаром буде опубліковано комплексний звіт, що буде містити інформацію щодо сплачених податків, бенефіціарних власників спецдозволів на користування надрами тощо.

На порталі у вигляді інтерактивної карти також розміщені контури спеціальних дозволів на користування надрами в кожній з областей України. Подана статистика щодо тенденції видачі спеціальних дозволів за роками, співвідношення кількості спеціальних дозволів на різні види користування надрами, інформація про отримання дозволу – без проведення аукціону чи через нього. 

Саме через Державний геологічний портал ресурс відбуватиметься вхід до «Електронного кабінету надрокористувача».