2012-04-06

Держгеонадра поки не називає претендентів на сланцеві площі

Засідання міжвідомчої комісії до закінчення конкурсу на укладання угоди про розподіл продукції (УРП) на Юзівську (Харківська та Донецька області) та Олеську (Львівська та Івано-Франківська області) площі мають закритий характер. В разі порушення умов конфіденційності будь-яких відомостей, члени комісії або запрошені на засідання експерти нестимуть відповідальність згідно із законодавством України.

Про це перший заступник голови Державної служби геології та надр України Любомир Гончарук повідомив “Українській енергетиці” у відповіді на інформаційний запит.

"Відповідно до пункту 19 Інструкції з організації проведення конкурсу на укладання угоди про розподіл продукції, затвердженої наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 23.10.2011 No.249, до закінчення конкурсу та оголошення його результатів засідання Міжвідомчої комісії мають закритий характер. Члени комісії та запрошені експерти не мають права вести будь-які переговори з учасниками конкурсу чи іншими особами щодо предмету конкурсу, крім офіційних звернень до інвесторів з природи роз'яснень пропозицій. Зміст протоколів засідань Міжвідомчої комісії не розголошується. Члени комісії та запрошені експерти несуть відповідальність за порушення умов конфіденційності таких відомостей згідно із законодавством", - говориться у листі.

Таким чином, запитувана "Українською енергетикою" інформація щодо складу учасників, які претендують на вітчизняні сланцеві площі, залишилась нерозкритою.

Раніше, міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський заявляв, що 15 західних та українських компаній звернулись до Мінприроди за пакетом документації для участі в конкурсах на укладення УРП на Юзівську та Олеську площі, 5 з яких вже отримали відповідну інформацію. До того ж міністр пообіцяв, що зможе оприлюднити список компаній, які звертались до Мінприроди за відповідними даними, в разі такої необхідності та в порядку офіційного звернення до держустанови.

Нагадаємо, що 23 лютого Україна оголосила конкурси на укладення УРП на Юзівську та Олеську площі, заявки на участь у яких приймаються до кінця 23 квітня поточного року. Вартість пакету конкурсної документації з геологічною інформацією урядом визначені у 10,5 млн. грн. (Олеська площа) та 15 млн. грн. (Юзівська площа).

Ірина Петренко, «Українська енергетика»