2021-06-16

Цього року Jaguar Land Rover випробує перший власний водневий електрокар

Компанія Jaguar Land Rover (JLR) 15 червня заявила, що працює над прототипом електромобіля на водневих паливних елементах (FCEV). Випробування концепт-кара очікувано розпочнеться в кінці цього року, передає телеканал CNBC.

В основі першого FCEV компанії лежить нова версія Land Rover Defender, що є частиною ширшої програми JLR досягти мети за нульовими викидами вихлопних газів до 2036 року. Тестування концептуального електромобіля буде зосереджено на таких питаннях, як витрата палива і позашляхові можливості.

У своїй заяві компанія, що належить Tata Motors, назвала електромобілі на паливних елементах «доповненням до акумуляторних електромобілів на шляху до нульового рівня викидів».

У міру того, як уряди намагаються скоротити викиди і підвищити якість міського повітря, схоже, що автомобілі, які використовують люди, дійсно зміняться, зокрема Великобританія планує припинити продаж нових дизельних і бензинових автомобілів з 2030 року, а вже з 2035 року всі нові автомобілі і фургони повинні будуть мати нульові викиди.

Такі компанії, як JLR, повільно, але вірно намагаються адаптуватися до нової реальності. На початку цього року компанія оголосила, що її бренд Jaguar стане повністю електричним з 2025 року. Компанія також повідомила, що в її модельному ряду Land Rover протягом наступних п'яти років буде випущено шість «чисто електричних версій».