2021-11-15

АНОНС: Zемля: неймовірна Україна

Інтерактивна виставка Zемля: неймовірна Україна стартує у Києві на ВДНГ 18 листопада і триватиме до 25 листопада. Про це повідомляє BigKyiv

Проєкт Zемля з’явився як частина проєктів, присвячених 30-річчю Незалежності України. Його організатором є креативна агенція Postmen. Виставку можна класифікувати як «виставку-досвід», оскільки досвід "знайомства із зумлею" у кожного відвідувача буде унікальний. 

Виставка працюватиме у вуличному форматі. Кожен розділ виставки буде інтерактивним, щодня відбуватимуться майстер-класи, обговорення, екскурсії, які проводитимуть Ярослав Ведмідь та куратор виставки Євгеній Станісевич. У зоні «Просвіта лаунж» можна буде послухати і завантажити подкасти від експертів. Завершуватиметься маршрут у розділі «Гра», де кожен зможе узагальнити свої пізнання і отримати подарунки на згадку.

Зараз в команді проєкту задіяні досить несподівані фахівці. Наприклад, геологи, які збирають зразки ґрунту з різних куточків країни, картографи, що допоможуть відтворити межі і кордони нашої землі за багато століть, а ще – парфумери, які зараз чаклують над запахами землі. 

Окрім парфумів, ще одна знахідка виставки – квитки, що проростають. Кожен відвідувач, зможе посадити свій квиток в землю прямо на виставці, або вдома. І він проросте квітами, а може, редискою. Залежно від того, яке насіння сховане у квиток.