2022-01-10

ADNOC інвестує $1 млрд у нафтове родовище Умм-Шаїф

Компанія ADNOC оголосила про присудження контракту на проєктування, закупівлю та будівництво на суму $946 млрд для стратегічної довгострокової розробки свого найстарішого офшорного родовища Умм-Шаїф. Про це пише Enkorr

Ці інвестиції підтримують плани ADNOC щодо збільшення нафтовидобутку до 5 млн б / д до 2030 року.

Примітно, що понад 75 % загальної суми винагороди буде повернено в економіку ОАЕ в рамках програми ADNOC In-Country Value (ICV). Вона забезпечує збереження більшої частини коштів від контрактів, що укладаються компанією в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Ясер Саїд Алмазруї, виконавчий директор ADNOC Upstream, заявив: «Ця важлива нагорода за довгострокову розробку першого морського родовища Умм-Шаїф, створеного ADNOC, дозволить досягти максимальної ефективності, зберігаючи при цьому майбутній видобуток і підтримуючи стратегічну мету ADNOC з видобутку 5 млн б/ до 2030 року. Крім того, план розвитку Умм-Шаїф підкріплює прагнення [нашої компанії] зберігати свої позиції як провідного виробника недорогої нафти та зміцнює нашу роль як надійний постачальник енергії для клієнтів по всьому світу».

Ахмад Сакер аль-Сувайді, генеральний директор ADNOC Offshore, додав: «Цей контракт є важливим внеском у плани ADNOC Offshore, оскільки ми збільшуємо наші виробничі потужності до більш ніж 2 млн б / д у найближчі роки. Присудження контракту проводиться в рамках висококонкурентного тендерного процесу, який включав ретельну оцінку того, яка частина вартості контракту буде підтримувати зростання і диверсифікацію економіки ОАЕ через програму ICV ADNOC».