2021-03-12

«Зелений» метанол використовуватиvenm Uniper і партнери в якості суднового палива

Uniper, Liberty Pier Maritime Projects і SDC Ship Design & Consult розроблять інфраструктуру і побудують логістичні ланцюжки, необхідні для поставок метанолу в Європу. Про це повідомляє OilCapital. 

В рамках глобальних трендів щодо зниження парникових викидів німецька енергетична компанія Uniper разом з постачальником послуг для судноплавства Liberty Pier Maritime Projects і інжиніринговою фірмою SDC (Ship Design & Consult) працюють над створенням «зеленого» метанолу, повідомили в пресслужбі німецької компанії.

Основна перевага «зеленого» метанолу в тому, що його легше транспортувати і зберігати. Крім того, продукт є вуглецево-нейтральним, оскільки виробляється з використанням водню з поновлюваних джерел.

Uniper, Liberty Pier Maritime Projects і SDC Ship Design & Consult розроблять інфраструктуру і побудують логістичні ланцюжки, необхідні для поставок метанолу в Європу, а також встановлять відповідні вимоги до перевезень. Середньострокова мета партнерів - побудувати кораблі, здатні спалювати «зелений» метанол в своїх двигунах. Спочатку проєкт буде зосереджено на європейському прибережному судноплавстві з використанням суден вантажопідйомністю 5,3 тис. тонн і 8,3 тис. тонн.