2021-03-12

ІФНТУНГ бере участь у пілотному проєкті з дуальної освіти

З жовтня 2019 року ІФНТУНГ бере участь у пілотному проєкті з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, який націлений на інтенсифікацію співробітництва між університетом, здобувачем вищої освіти та суб'єктом господарювання, стимулювання конкурентоспроможності здобувача вищої освіти на ринку праці (наказ Міністерства освіти та науки України від 15.10.2019 р. № 1296 “ Щодо запровадження пілотного проекту у закладах фахової передвищої та вищої освіти з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти”).

Дослідження, що обуло проведено у 2020 році представництвом Фонду ім.Ф. Еберта в Україні, Науково-методичним центром ВФПО, що є партнерами МОН України із впровадження дуальної форми здобуття освіти, дозволило зібрати дані про стан запровадження, виявити проблеми, з яким стикаються заклади освіти, роботодавці при впровадженні навчання за дуальною формою, надано рекомендації щодо подальшого розвитку ДФЗО. 

Відповідно до плану реалізації проєкту 11 березня 2021 року працівники Координаційного центру дуальної освіти університету взяли  участь у всеукраїнському онлайн-засіданні експертної робочої групи МОН України, проведеної Науково-методичним центром ВФПО МОН України в партнерстві з Представництвом Фонду ім. Ф.Еберта з розробки механізму моніторингу розгортання впровадження дуальної форми здобуття освіти в закладах вищої та фахової передвищої освіти України (2-й рік проведення пілотного проєкту 2020/2021 н.р.)