2021-03-12

Заклик до об'єднання провідних золотодобувних компаній ПАР

Днями пролунав заклик створити «чемпіона з виробництва золота», зареєстрованого на Йоганнесбурзькій фондовій біржі (Johannesburg Stock Exchange, JSE), об'єднавши компанії AngloGold Ashanti, Gold Fields і Sibanye. Про це повідомляє Rough&Polished. 

Південноафриканська газета Business Day привела слова генерального директора компанії Sibanye-Stillwater Ніла Фронемана, який заявив, що консолідація цих трьох золотодобувних компаній буде служити інтересам Південної Африки. Генеральний директор Gold Fields Нік Холланд і виконуюча обов'язки генерального директора AngloGold Крістіна Рамон відмовилися коментувати сміливу пропозицію Фронемана.

Business Day заявила в редакційній статті, що ідея Фронемана «геніальна».

«Це дало б компанії таке географічне розмаїття, якого вона так відчайдушно потребує за межами ПАР. Це дозволило б їй конкурувати за місце номер один в світі з виробництва золота», - йдеться в редакційній статті.

«Але чи стануть поради директорів AngloGold і Gold Fields рекомендувати акціонерам таку угоду після того, як обидві компанії витратили десятиліття на створення своїх великих офшорних активів і фактично розірвали всі виробничі зв'язки з ПАР, за винятком рудника South Deep компанії Gold Fields в країні? » - задається питанням газета.