2021-07-20

Завершився Український енергетичний форум

Завершився Український енергетичний форум (Ukrainian Energy Forum). Щорічна дискусія на рівні лідерів галузі стала 12-ю, у заході взяли участь Міністерство енергетики України, Державна служба геології та надр, представники найбільших державних та приватних компаній.

Заступник Міністра енергетики Максим Немчинов у своїй промові зазначив, що залучення інвестицій у власний видобуток вуглеводнів дозволить Україні повністю забезпечити внутрішню потребу у природному газі.

Детальніше про залучення інвестицій та нарощення вітчизняного видобутку природнього газу та нафти розповів голова Державної служби геології та надр Роман Опімах. Він нагадав про старт масштабних вуглеводневих проєктів на площі 50 тисяч квадратних кілометрів на шельфі й суходолі, та про понад 40 нафтогазових пропозицій, які підготували для винесення на торги.

Перший заступник Голови правління НАК «Надра України» Сергій Паюк презентував інвестиційний потенціал та можливості співпраці із Компанією. «ПрАТ НАК «Надра України» має 85-річний досвід роботи у галузі геологорозвідки, ми пробурили понад десять тисяч свердловин, виконали понад 7600 наукових праць, а наразі наш флагман «Укрнаукагеоцентр» виконує аналітичні та лабораторні дослідження на сучасному обладнанні світового рівня», — зазначив спікер. Він нагадав, що Компанія шукає партнера для співпраці на Олеській ділянці надр.

На завершення свого виступу Сергій Паюк закликав усіх учасників галузі до ефективної співпраці з метою розвитку галузі та нарощення енергетичної міцності України.