2016-01-22

Закон про розкриття інформації у видобувних галузях: наступний крок до кращого регулювання

Інформаційна брошура DiXi Group розповідає про міжнародні стандарти та передові практики прозорого звітування у сфері надрокористування, а також їх імплементацію через законопроект, запропонований Міненерговугілля за підтримки громадських організацій.
 
Проект Закону "Про розкриття інформації у видобувних галузях", який розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості України за підтримки аналітичного центру DiXi Group та Міжнародного фонду "Відродження", покликаний сприяти подоланню корупції та запровадженню європейських стандартів роботи у видобувних галузях.
 
Зокрема, мова йде про міжнародні стандарти фінансової та бухгалтерської звітності, вимоги Ініціативи прозорості у видобувних галузях (ІПВГ) та законодавство країн Заходу.
 
Ініціатива має на меті започаткувати правила звітності про платежі та діяльність у сфері видобутку енергоресурсів на проектному рівні, посилити громадський контроль за роботою надрокористувачів. Подібні правила запроваджені в ЄС, США, Канаді, Австралії, а також є складовою міжнародних зобов’язань України.
 
Яка інформація буде розкриватися за правилами, що пропонуються? Яких суб’єктів це стосуватиметься? Які штрафні санкції передбачаються за невчасне подання інформації, подання неповних або неточних даних, відмову від звітування? Про це та інші особливості законопроекту – у брошурі DiXi Group.
 
Завантажити брошуру "Закон про розкриття інформації у видобувних галузях: наступний крок до кращого регулювання" .