2021-09-20

За прогнозами споживання нафти в Китаї має досягнути піку в 2026 році

За словами одного з керівників Sinopec Corp., споживання нафти в Китаї, ймовірно, досягне піку приблизно в 2026 році і складе близько 16 млн б / д. Споживання природного газу досягне максимуму приблизно до 2040 року, передає Reuters. 

Прогноз нафтового піку Sinopec перегукується з квітневим прогнозом консалтингової компанії Rystad Energy, в якій швидке впровадження електромобілів названо головною причиною настання піку світового попиту на нафту в наступні п'ять років.

В кінцевому підсумку нафта перетвориться на сировину для хімікатів, а не на паливо, сказав Ма Юншен, виконуючий обов'язки голови Sinopec, під час семінару в Пекіні в четвер. 

Найбільший азійський нафтопереробний завод сприятиме зеленому росту свого нафтопереробного і нафтохімічного бізнесу і закриватиме неефективні і енергоємні об'єкти.

Компанія прагне довести середню потужність переробки нафти на своєму НПЗ до 10 млн т на рік, або до 200 тис. б / д. 

За прогнозами Ма, споживання природного газу в Китаї досягне піку приблизно в 2040 році. Прогнозний попит оцінюється в 620 млрд кубометрів. Газ стане основним викопним паливним ресурсом Китаю приблизно в 2050 році. 

Китай розглядає природний газ як ключове паливо-міст в ході енергетичного переходу, попит на який в найближчі два десятиліття неухильно зростатиме.