2021-09-20

Попит на газ у КНР є найбільш швидкозростаючим в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Китай володіє приголомшливим потенціалом зростання попиту на газ, його споживання в КНР є найбільш швидкозростаючим в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

До 2035 року обсяг імпорту Китаєм природного газу прогнозується в обсязі 300 млрд кубометрів на рік, зазначають експерти. 

За перше півріччя 2021 року обсяг споживання природного газу в Китаї виріс на 15,5 %, а обсяг імпорту на 23,8 %. Це означає, що прогнозні оцінки обсягу споживання в Китаї за підсумками 2021 року становитимуть 360 млрд кубометрів. І обсяг імпорту 160 млрд кубометрів. 

У цілому на ринку країн АТР прогнозується зростання споживання газу до 2040 року на 1,5 трлн кубометрів. При цьому 60 % цього обсягу буде імпортуватися.

Для країн Азії, країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону дуже важливо, щоб енергетичний баланс цих країн був екологічним. А це означає, що в ньому повинна бути значна роль природного газу. Оскільки саме природний газ є найчистішим, надійний і доступним природним ресурсом. А найголовніше - з точки зору розвиненості технологічного споживання складно знайти йому альтернативу.