2021-09-20

Австралія вперше стає найбільшим виробником золота в світі

Австралія вперше стала найбільшим виробником золота в світі, тривалий час залишаючись другою після Китаю. У першій половині року Австралія видобула 157 тонн золота, випередивши Китай на чотири тонни.

Підйом Австралії на перше місце відбувається на тлі рекордного періоду для її золотодобувної галузі, яка два роки тому видобула рекордні 328 тонн жовтого металу.

Китайські державні гірничодобувні гіганти не славляться своєю прозорістю. Тому не ясно, чому останнім часом спостерігається відставання виробництва в найбільш густонаселеній країні світу.

Одне з найвідоміших родовищ золота в країні Mungari входить в п'ятірку родовищ по всій країні, керованих компанією Evolution Mining, яка швидко піднялася в табелі про ранги і стала однією з найбільших золотодобувних компаній Австралії.

Виконавчий голова Evolution Mining Джейк Кляйн сказав: «Австралія отримує вигоду з дуже високої ціни на золото. Це створило великий імпульс в секторі і збільшило виробництво».

Незважаючи на наслідки коронавирусної пандемії, золотошукачі в цей період розбагатіли. Інвестори традиційно розглядали золото як притулок під час економічних потрясінь, а також як засіб захисту від інфляції. Але, незважаючи на злети і падіння, воно виявилося хорошою довгостроковій ставкою, випередивши фондові ринки.