2021-11-23

З приводу надрокористувача, який порушив строки надання звітності, ДСГНУ звернулася до суду

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ДСГНУ до ПМП «Нова епоха», в якій позивач просив анулювання спецдозволу на користування надрами № 2686 (видобування кам`яного вугілля до 03 червня 2032 року) від 03 серпня 2002 року, виданого відповідачу.

В обґрунтування позовних вимог ДСГНУ зазначала, що в порушення ст. 24 КУпН, надрокористувачем не подано до ДНВП «Геоінформ України» щорічні звіти відповідної форми статистичної звітності, як підтвердження експлуатації корисних копалин, за 2019 рік за формою ф. 5-гр, 6-гр, 7-гр.

З урахуванням наведеного, Держгеонадрами було винесено наказ, яким встановлено термін для усунення порушень з боку відповідача протягом 30 календарних днів. Відповідний наказ ДСГНУ розмістила на офіційному веб-сайті, оскільки «Укрпошта» не здійснює поштові відправлення до населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Однак, згодом, ДНВП «Геоінформ України» повідомило, що ПМП «Нова епоха» повторно не подано вищевказану звітність.

Таким чином, оскільки суд встановив належність даних доказів, а систематичні порушення та невиконання вимог розпорядчих документів є порушенням вимог передбачених спеціальним дозволом, суд анулював спецдозвіл № 2686.