2021-07-29

Японська корпорація зацікавлена ​​у виробництві «зеленого» водню в Грузії

Японська корпорація Toyota Tsusho Corporation зацікавлена ​​у виробництві «зеленого» водню в Грузії, повідомляє Trend з посиланням на грузинські ЗМІ.

В ході зустрічі Міністра економіки та сталого розвитку Натіі Турнави і делегації японської корпорації Toyota Tsusho, міністр поінформувала японську сторону про поточні економічні тенденції в Грузії, а також про інвестиційне і ділове середовище.

За словами Турнави, між Грузією і Японією існує ряд угод, спрямованих на подальший розвиток двосторонніх економічних зв'язків. У свою чергу представники Toyota Tsusho проявили особливий інтерес до енергетики Грузії, в тому числі до так званого виробництва «зеленого» водню. Було відзначено, що у Грузії в цьому плані є великий потенціал.

Посол Японії в Грузії Імамур Акіра зазначив, що компанія зацікавлена ​​в інвестиційному співробітництві з Грузією, оскільки країна має потенціал стати партнером в майбутніх ділових відносинах, особливо в галузі поновлюваних джерел енергії. Також японський дипломат відзначив недавно підписана угода про взаємний захист інвестицій між двома країнами.