2021-07-29

Профспілка гірників заявила про можливість екологічної катастрофи

На складах шахт ДП «Добропіллявугілля-видобуток» накопичилося понад 100 тис. тонн вугілля, що може призвести до екологічної катастрофи. Про це повідомляє OilPoint із посиланням на сайт Профспілки працівників вугільної промисловості.

Голова Профспілки Віктор Турманов звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням терміново розглянути і прийняти відповідні заходи, спрямовані на забезпечення рухомим складом власності АТ «Укрзалізниця» для відвантаження вугільної продукції з аварійних складів шахт ДП «Добропіллявугілля-видобуток».

Ситуація, що склалася на шахтах «Алмазна», «Новодонецька» і «Добропільська» є вкрай небезпечною, оскільки не виключено ймовірність самозапалення вугілля. Крім того, через відсутність місця на аварійних складах є реальна загроза вимушеної зупинки роботи шахт.

Голова Профспілки просить главу уряду невідкладно вжити дієвих заходів для виправлення ситуації, що склалася і недопущення таких дій у подальшому.

При цьому, в Міністерстві енергетики повідомляють, що на складах ТЕС дефіцит вугілля становить 265,2 тис. тонн – фактичні запаси знизилися до 937,6 тис. тонн при плані 1,203 млн тонн.