2021-07-29

Компанія Barrick Gold уклала чотири угоди з розвідки золота в Єгипті

Компанія Barrick Gold отримала чотири ліцензії на розвідку 19 ділянок в дуже перспективному районі Східної пустелі Єгипту.

Східна пустеля є частиною протерозойського Нубійсько-Аравійського щита, в якому знаходиться гігантське родовище золота Sukari і безліч інших родовищ золота, хоча останнім часом їх систематичні дослідження не проводилися.

Barrick Gold має намір протягом року тісно співпрацювати з Єгипетським управлінням мінеральних ресурсів (EMRA) і іншими геологорозвідувальними і гірничодобувними компаніями, щоб завершити роботу над умовами ліцензійної угоди Єгипту на розробку, яка застосовуватиметься до галузі.

«Перехід до Єгипту є невід'ємною частиною стратегії геологорозвідки Barrick Gold. Barrick Gold - глобальна компанія, і ми оцінюємо можливості скрізь, де бачимо потенціал родовищ світового класу, здатних пройти наші інвестиційні фільтри, - сказав Джоел Холлідей, старший віце-президент Barrick Gold з геологорозвідки. - Ми вважаємо, що важливо просуватися до перспективних нових і маловивчених мінеральних поясів для підтримки швидкості відкриття родовищ в рамках збалансованої стратегії розробки».

Цього року Barrick розширив свій портфель геологорозвідувальних робіт, додавши в нього інші перспективні нові об'єкти нерухомості в Танзанії, Гайані, Японії і Неваді.