2021-07-29

У Хорватії і Азербайджану великий потенціал для співпраці в сфері ВДЕ

У Хорватії і Азербайджану великий потенціал для співпраці в галузі відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), сказав міністр іноземних та європейських справ Хорватії Гордан Грліч-Радман. Про це повідомляє Trend

«Є великий потенціал в енергетичній сфері, особливо в області ВДЕ, враховуючи наш досвід роботи в зв'язку з гідроелектростанціями. Це особливо цікаво з точки зору відновлення інфраструктури на звільнених територіях Азербайджану», - додав він.

Що стосується поточних проєктів в сфері енергетики, він зазначив, що документація для створення проєктної компанії Іонічно-Адріатичного газопроводу (IAP) повністю підготовлена.

Міністр повідомив, що оператором проєкту в Хорватії є компанія Plinacro, яка підготувала повну документацію для створення проєктної компанії IAP і її штаб-квартири в Хорватії.

Хорватія і Азербайджан ведуть переговори щодо нових проєктів в кількох секторах (інформаційні технології, обладнання для розмінування та енергетика), сказав Радман. У разі досягнення домовленості це частково знизить значний торговий дисбаланс, сказав міністр.

Відзначивши, що подальше розширення поточної співпраці в інтересах обох країн, він підкреслив значимість в цьому контексті роботи Спільної міжурядової комісії, що дає потужний імпульс розвитку двосторонніх відносин.