2021-02-02

ВСУ не дозволив видачу дозволу на Північно-Яблунівське родовище «Арабському енергетичному альянсу»

Як повідомляє ExPro, ТОВ «Арабський енергетичний альянс ЮЕЙ» звернулося до Окружного адміністративного суду м. Києва з адміністративним позовом до Полтавської обласної ради, третя особа – Держгеонадра. 

«Арабський енергетичний альянс» просив скасувати рішення Полтавської облради від 29.09.2016 року про відмову у погодженні надання спецдозволу на видобування природного газу, конденсату, нафти, газу, розчиненого у нафті, супутніх компонентів Північно-Яблунівського родовища. Постановою ОАСК від 26.12.2016 року позов задоволено.

Полтавська облрада та Держгеонадра не погодилися з цим рішенням і подали апеляційні скарги. Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 29.03.2017 року скарги було задоволено, таким чином постанову ОАСК скасовано і «Арабському енергетичному альянсу» відмовлено у видачі спецдозволу на Північно-Яблунівське родовище.

«Арабський енергетичний альянс» звернувся до Верховного суду з касаційною скаргою. Вивчивши матеріали справи, Верховний суд дійшов до висновку, що в даному випадку Полтавська обласна рада діяла в межах своїх повноважень, у порядку та у спосіб, передбачені законом, а тому рішення про відмову у наданні погодження, є правомірним, а підстави для його скасування та задоволення адміністративного позову відсутні.