2020-08-25

Видобуток алмазів в Намібії відновиться в 2021 році

За даними центрального банку країни, «стійке відновлення» в алмазодобувної секторі Намібії очікується в 2021 році. 

Банк Намібії заявив, що, за прогнозами, в алмазодобувному секторі будуть досягнуті рекордні темпи зростання в 5,4 % і 14,1 % в 2021 і 2022 роках відповідно. 

Згідно центральному банку, цей сектор, як очікується, в 2020 році зафіксує зниження виробництва на 24,6 % в реальному вираженні. 

Банк Намібії в квітні минулого року заявив, що сектор видобутку алмазів скоротиться на 14,9 % в реальному вираженні протягом 2020 року. Це є переглядом прогнозу в бік зниження в порівнянні з прогнозом зростання на 5,3 %, про який було заявлено в лютому минулого року. 

«Діаманти вважаються предметом розкоші, і очікується, що споживачі усунуть свою увагу з продуктів такого роду, оскільки їхні майбутні доходи залишаються невизначеними», - йдеться в серпневому економічному прогнозі центрального банку. 

«Крім того, обмеження на поїздки, ізоляція і запобігання скупченню людей привели до того, що потенційні покупці не можуть відвідувати аукціони для перегляду і купівлі каменів», - зазначає далі в цьому прогнозі. 

Банк Намібії заявив, що світовий попит на алмази впав в першій половині 2020 року і рудники були змушені скоротити виробництво. 

Компанія De Beers, яка видобуває основну частину алмазів в Намібії через Namdeb, зафіксувала збільшення видобутку на 7 %, до 400 000 каратів, у другому кварталі цього року. 

За даними Кімберлійського процесу, в 2019 році Намібія справила трохи більше двох мільйонів каратів алмазів.