2020-08-25

УГВ планує буріння першої пошукової свердловини на Жденівській площі

АТ «Укргазвидобування»(УГВ) планує спорудження свердловини №1 на Жденівській нафтогазовій площі, що на Львівщині. Про це повідомляється в єдиному реєстрі ОВД.

За повідомленням з ОВД, передбачено вивчення геологічної будови та оцінки промислової нафтогазоносності олігоценових відкладів у межах Буковецької структури-пастки шляхом буріння пошукової свердловини №1 зазначеної площі.

В разі отримання позитивних результатів після буріння першої свердловини, планується пошук, розвідка з подальшою розробкою Жденієвської площі шляхом спорудження  2 свердловин на рік, та підключенням свердловин до установки підготовки вуглеводневої сировини.

Проектна глибина свердловин до 2600м, спосіб буріння – роторний, турбінний, також планується кріплення ствола свердловини високогерметичними обсадними трубами. Також передбачено підключення свердловини на відстань до 10 000м до установки підготовки вуглеводневої сировини з прокладанням газопроводів-шлейфів. Роботи по провадженню планованої діяльності буде здійснювати Філія Газопромислове управління «Львівгазвидобування».

Очікуваний об’єм видобутку природного газу по кожній свердловині становить від 15 до 30 тис куб м /добу.