2020-08-25

Розпорядження Кабміну про передачу державних підприємств до сфери управління Фонду держмайна

12 серпня 2020 року Прем’єр-міністр України Д. Шмигаль підписав розпорядження Про передачу об’єктів державної власності до сфери управління Фонду державного майна (№ 1010-р)

1. Передати єдині майнові комплекси державних підприємств, установ та організацій за переліком згідно з додатком 1 із сфери управління уповноважених органів управління до сфери управління Фонду державного майна.

2. Передати Фонду державного майна повноваження з управління корпоративними правами держави щодо суб’єктів господарювання за переліком згідно з додатком 2.

3. Визначити Фонд державного майна уповноваженим органом управління, що здійснює контроль за діяльністю державних об’єднань за переліком згідно з додатком 3.

Ще нещодавно Держгеонадра заявила про плани щодо деяких підприємств з переліку, зокрема,  в один день із виходом розпорядження Кабміну геологічна служба презентувала антикризову програму дій задля збереження ПричорноморДРГП, а майже трьома місяцями раніше оголосила про опрацювання "інфраструктури Національного репозитарію геологічних даних", презентовану УкрДГРІ.

Нагадаємо, що до переліку підприємств на приватизацію потрапили, зокрема, Український державний геологорозвідувальний інститут, СхідДРГП, ДП «Бурштин України», ПричорноморДРГП.