2017-03-23

Відновлено видобуток на Битків-Бабченському родовищі

ТОВ «СП «Укркарпатойл Лтд.» відновило видобуток на Битків-Бабченському родовищі після отримання дозвільних документів від Управління гірничого нагляду та промислової безпеки України. ПАТ «Укрнафта» є засновником і учасником цього СП і нині володіє 100% часткою його статутного капіталу.

Найближчим часом фахівці «Укркарпатойл» та «Укрнафти» оцінять технологічні характеристики свердловин після тривалого простою і зможуть спрогнозувати обсяги видобутку. Орієнтуючись на показники 2015 року, відновлення видобутку на зазначеному родовищі дозволить добути до кінця цього року 39 тис. т нафти і 22 млн м3 природного газу, відповідно, оцінний обсяг рентних платежів державі становитиме приблизно 160 млн грн.

Як повідомлялося раніше, видобуток на Битків-Бабченському родовищі було припинено в липні 2015 року, а в травні 2016 року був змушений призупинити видобуток на Леляківському родовищі й інше спільне підприємство «Укрнафти» СП «Каштан Петролеум Лтд.». Це стало результатом відмови Державної служби геології і надр у продовженні терміну дії цих ліцензій. В результаті зупинки робіт на двох родовищах тільки в 2016 році недоотриманий обсяг вуглеводнів перевищив 75 тис. т нафти і 31 млн м3 природного газу, при цьому держава недоотримала майже 320 млн грн. рентних платежів, крім податку на прибуток і ПДВ.