2017-03-23

Уряд сприятиме учасникам ринку у реалізації ключових положень Концепції розвитку газовидобувної галузі України

Кабінет Міністрів України зацікавлений у створенні сприятливих умов для реалізації ключових положень Концепції розвитку газовидобувної галузі України до 2020 року.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон на відкритті II Українського газового інвестиційного форуму ’17.
«Уряд всіляко сприятиме учасникам ринку у реалізації ключових положень Концепції розвитку газовидобувної галузі України до 2020 року та створенню привабливих інвестиційних умов», - заявив Володимир Кістіон.

Він нагадав, що Концепцію було прийнято Урядом у грудні минулого року, і основною метою прописаною в даному документі стало досягнення видобутку вітчизняного природного газу у  обсязі 27 млрд кубометрів.

«Ключова мета Концепції - зменшення залежності України від імпорту газу і підвищення енергетичної безпеки держави. Завдання до 2020 року – досягти 27 млрд м3 видобутку українського газу», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Володимир Кістіон наголосив на тому, що для реалізації поставленої мети потрібна  співпраця всіх зацікавлених сторін.

«Нам потрібна ефективна робота урядовців, народних депутатів, представників газовидобувних компаній та профільних асоціацій у реалізації Концепції розвитку газовидобування», - заявив Володимир Кістіон і запевнив, що Уряд, зі свого боку, підтримуватиме внесення законодавчих змін, необхідних для збільшення видобутку вітчизняного газу.