2021-09-28

Відмовлено у задоволенні адміністративного позову Держгеонадрам

Державна служба геології та надр України звернулась до Одеського ОАС із позовом до ДП «Одеська залізниця», в якому просила суд припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу № 4975 від 30.04.2009, наданого відповідачеві.

Підставою звернення до суду стало порушення надрокористувачем умов та порядку користування надрами, встановлених законодавством України, зокрема, невиконання обов`язків, визначених статтею 24 Кодексу України про надра, спеціальним дозволом на користування надрами та угодою до нього.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду матеріали справи було передано на розгляд до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов та відзив, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вирішив повністю відмовити Державній службі геології та надр України у задоволенні позовних вимог щодо припинення права надрокористування ДП «Одеська залізниця».