2021-02-11

Верховний Суд України підтвердив законність спецдозволу Аркони

Верховний Суд України (ВСУ) 4 лютого  підтвердив законність видачі спецдозволу на видобуток вуглеводнів на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі, що у Полтавській області, ТОВ «Аркона Газ-Енергія», яке з березня 2020 року входить до групи компаній Smart Energy та є українським активом британської публічної компанії Enwell Energy. Про це повідомляє пресслужба Smart Energy. 

Таке рішення суду відкриває компанії можливість здійснювати повноцінну розробку родовища та остаточно зупиняє цей судовий процес проти неї.

Укрнафта була попереднім власником спецдозволу на розробку цієї площини, проте він втратив чинність до його придбання відповідачем. Аркона та Держгеонадра оскаржили претензії «Укрнафти».

«Ми вітаємо рішення Верховного Суду. Воно не лише відкриває можливість для подальшого розвитку газовидобутку України через розробку занедбаних родовищ, але й є важливим сигналом для спільноти інвесторів щодо впорядкованості та передбачуваності українського бізнес-середовища», - прокоментував Сергій Глазунов, Генеральний Директор групи компаній Smart Energy та компанії Enwell Energy.