2024-07-18

Vale у II кварталі наростила видобуток руди на 2,4% р./р.

Бразильська гірничодобувна компанія Vale висловила впевненість в тому, що досягне верхньої межі свого прогнозу на 2024 рік щодо видобутку залізної руди після збільшення виробництва в другому кварталі. Про це йдеться в останньому звіті компанії.

У квітні-червні компанія наростила видобуток руди на 2,4% р./р. та на 13,8% кв./кв.- до 80,6 млн т.

«Показники цього кварталу підкріплюють нашу впевненість у досягненні верхньої межі плану виробництва на 2024 рік», – зазначили в компанії.

У 2024 році Vale планує видобути 310-320 млн т залізної руди.

Продажі цієї сировини у другому кварталі зросли на 7,3% у річному обчисленні та 25% кв./кв. – до 79,8 млн т. Виробництво окатків у зазначений період скоротилося на 2.4% р./р. – до 8,9 млн т. У порівнянні з першим кварталом цей показник збільшився на 5.1%.

Середня ціна реалізації залізної руди Vale у другому кварталі склала $98,2/т, що майже відповідає рівню аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, що Vale і провідний виробник сталі у Латинській Америці Ternium побудують завод з виробництва брикетів у Санта-Крус, передмісті Ріо-де-Жанейро. Таким чином Ternium прагне скоротити викиди від свого виробництва слябів – очікується, що вони зменшаться на 10%.

Як повідомляв GMK Center, міністерство енергетики США у березні поточного року обрало Vale USA (дочірнє підприємство Vale) для початку переговорів про надання фінансування на будівництво заводу з виробництва залізорудних брикетів вартістю до $282,9 млн у Сполучених Штатах.