2024-07-18

Імпорт канадської нафти в США збільшився після запуску трубопроводу TMX

Імпорт сирої нафти в США з Канади зріс минулого тижня до рекорду, показали дані Управління енергетичної інформації 17 липня. Зростання було підтримано запуском нещодавно розширеного трубопроводу Trans Mountain (TMX). Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до даних, імпорт зріс на 807 тис. барелів на день (б/д) — до 4,4 млн б/д за тиждень до 12 липня, що є найбільшим зростанням із березня 2023 року.

Розширений Trans Mountain вартістю 24,84 млрд доларів США (34 млрд канадських доларів) розпочав роботу в травні й майже втричі збільшив потужність судноплавства до тихоокеанського узбережжя Канади — до 890 тис. б/д.

Більшість нафти, що транспортується через трубопровід Trans Mountain, розхоплюється нафтопереробниками Західного узбережжя США, а частина також спрямовується в Азію.

Однак загальний імпорт США на узбережжі Мексиканської затоки минулого тижня скоротився на 140 тис. б/д — до 1,1 млн б/д через те, що ураган «Берил» закрив основні порти регіону. Проєкт обмежень для суден після відновлення порту теж скорочував імпорт.

Минулого тижня експорт також упав на 35 тис. б/д — до приблизно 4 млн б/д — також через закриття портів і обмеження.