2024-08-09

ВАКС вирішив не розглядати скасування арешту Сахалінського родовища

Вищий антикорупційний суд відмовив одному з акціонерів компанії "Укрнафтобуріння", яка розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище, у скасуванні арешту майна та передання майнових прав до Нацагентства з управління активами (АРМА). Про це повідомила глава агентства Олена Дума. "ВАКС закрив провадження по розгляду клопотання про скасування арешту по Сахалінському родовищу. Заявником не доведено обставини щодо підсудності ВАКСу про розгляд цього клопотання", – написала вона у Telegram.

Клопотання було ініційоване групою JKX Oil & Gas, якій належить 10% Укрнафтобуріння. Компанія звернулася до ВАКС, оскільки у Національному антикорупційному бюро є кримінальне провадження щодо обставин передання державі прав на користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища.

JKX Ukraine B.V. намагається добитися, щоб її визнали потерпілою в цьому провадженні.

"Втрати законних акціонерів компанії вже рахуються мільярдами. З урахуванням вищенаведених обставин, JKX Ukraine B.V. звернулася до Вищого антикорупційного суду, як єдиної судової установи в Україні, якій підсудні справи, пов’язані з корупційними злочинами", – йдеться в заяві JKX.