2024-08-09

Equinor з ExxonMobil передають свої частки у морському блоці в Суринамі

Equinor і ExxonMobil передають свої частки у морському блоці в Суринамі. Компанії передають їх американській енергокомпанії Hess.

«Equinor і ExxonMobil повідомили в середу, що вони передали свої частки у глибоководному нафтогазовому розвідувальному блоці біля берегів Суринаму компанії Hess, при цьому норвезький виробник нафти залишив південноамериканську країну», — повідомляє Reuters.

Відмова Equinor від ліцензії на розвідку в глибоководному блоці 59 і вихід із Суринаму виконані відповідно до стратегії компанії, яка планує зосередитися на ключових регіонах з видобутку нафти й газу, таких як Норвегія, Мексиканська затока й Бразилія, а також збільшити інвестиції у відновлювану й низьковуглецеву енергетику.

Що стосується компанії, яка раніше очолювала консорціум ExxonMobil, вона передала управління блоком компанії Hess і зберігає свою присутність у блоці 52 у Суринамі, випливає із повідомлення.

Енергетична група Equinor заснована 1972 року, до травня 2018 року мала назву Statoil. Компанія працює більш ніж у 30 країнах. Найбільший акціонер – Норвегія.

ExxonMobil зі штаб-квартирою у штаті Техас – одна з найбільших приватних нафтових компаній у світі. Заснована 1999 року шляхом злиття компаній Exxon з Mobil. Працює у понад 60 країнах, штат становить 62 тис. чоловік.