2012-08-13

В приміщенні Державної служби геології та надр України відбулося засідання "круглого столу" на тему «Фіскальна геологія»

09.08.2012 року Державна служба геології та надр України провела перше засідання „круглого столу” на тему «Фіскальна геологія», у якому взяли участь представники Держгеонадр України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Державної комісії України по запасах корисних копалин, НАК «Нафтогаз України», ПДРГП «Північгеологія», Київського університету управління та підприємництва та ін.

Засідання проводилось за ініціативи Київського університету управління та підприємництва. Підставою для його проведення стали Рекомендації засідання круглого столу «Про ресурсні галузі», яке проводилося Державною комісією України по запасах корисних копалин.

Учасниками „круглого столу” піднімались, зокрема такі питання:

- фінансування геологічних підприємств;
- теоретичні основи фіскальної геології;
- створення фіскально-геологічного фонду, як джерела фінансування надро-розвідувального виробництва;
- проведення міжнародної науково-практичної конференції з фінансово-економічних проблем надро-розвідувального виробництва;
- фіскально-геологічний регулюючий контроль.

Результатом засідання став проект рекомендацій щодо визнання фіскальної геології, як науки та практичного її застосування для подання Міністерству освіти і науки України.

Державна служба геології та надр України