2020-12-24

В Ірані введено в експлуатацію 28 енергетичних проєктів на суму близько $ 131,6 млн

Міністр енергетики Ірану Реза Ардаканян у вівторок урочисто відкрив 28 енергетичних проєктів на суму близько 131,6 мільйона доларів.

За повідомленням IRNA, ці проєкти, включаючи три великих електростанції, п'ять малих електростанцій, 16 проєктів електропостачання та чотири проєкти модифікації та оптимізації мереж, було введено в експлуатацію в провінціях Тегеран і Гілян.

Двадцять п'ять проєктів було запущено в провінції Тегеран і три інших - в північній провінції Гілян з метою підвищення надійності електромереж, скорочення небажаних відключень електроенергії, постачання електроенергією житлових проєктів Mehr і збільшення виробничих потужностей країни.

У листопаді Ардаканян заявив, що до кінця поточного тисяча триста дев'яносто дев'ятого іранського року (20 березня 2021 року) по всій країні будуть введені в експлуатацію дев'ять електростанцій.

За словами міністра, з введенням в експлуатацію декількох нових електростанцій за останні два роки номінальна потужність виробництва електроенергії на іранських електростанціях перевищила 86 000 мегават.

Наразі електростанції з комбінованим циклом становлять найбільшу частку в загальній потужності країни по виробництву електроенергії, за ними слідують газові електростанції.

«Ми сподіваємося, що до кінця року відкриття нових проєктів триватиме, тиждень за тижнем, згідно з графіком», - сказав міністр.