2020-12-24

«Полтавагазвидобування» пробурить ще три свердловини на Яблунівському родовищі

«Полтавагазвидобування» планує спорудження експлуатаційних свердловин № 367, 368, 369 Яблунівського нафтогазоконденсатного родовища. Інформація про це з'явилася в єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля.

Для спорудження свердловин передбачається використання бурових верстатів з дизельним приводом потужністю до 7 000 кВт, глибина свердловин - максимальна до 5150 м, на період спорудження кожної свердловини передбачається укладання угоди на займання земельної ділянки площею до 4 га (в залежності від типу бурового верстата) з землекористувачем (за погодженням з її власником).

Застосовується типова схема обв’язки усть свердловин. Обрано оптимальні маршрути і довжини трас газопроводів з урахуванням рельєфу та існуючих комунікацій. Об'ємно-планувальні й конструктивні рішення прийняті на основі діючих норм із урахуванням кліматичних умов району будівництва й «Переліку основних будівельних конструкцій, виробів і матеріалів». В залежності від довжини газопроводу роботи по підключенню свердловин розраховані на термін від одного до п’яти місяців. У будівельних роботах задіяно від 15 до 20 одиниць техніки.

Площа відводу земель у довгострокове користування на період експлуатації свердловин для присвердловинних споруд та під’їзних ґрунтових доріг до 0,5 га. для кожної свердловини.