2020-12-24

BlueRock Diamonds видобула два великих алмази ювелірної якості

Компанія BlueRock Diamonds PLC видобула два камені виняткової ювелірної якості вагою 14,8 і 8,7 карата. Про це повідомляє Rough & Polished. 

Коментуючи це, наділений виконавчими повноваженнями голова ради директорів BlueRock Майк Х'юстон сказав: «Я дуже радий оголосити про видобуток двох дорогоцінних алмазів ювелірної якості на алмазному руднику Кареевлей і продаж каменю вагою 12,8 карата, про здобуття якого було оголошено 4 грудня, за 76 000 доларів США».

«Зменшення числа великих каменів в 2020 році і вплив пандемії COVID-19 знизили нашу середню ціну продажу в 2020 році до приблизно 290 доларів США за карат, що знаходиться в районі нижньої межі нашого прогнозу на 2020 рік. Це зниження приблизно на 12 %, якщо порівнювати з нашим прогнозом середньої ціни за карат в 2019 році, рівній близько 330 доларам США, без урахування дорогих каменів», - зазначив він.

«Ми сподіваємося, що видобуток трьох дорогих каменів протягом місяця знаменує початок повернення до видобутку дорогих алмазів. Обнадіює те, що наш асортимент алмазів останнього часу на Кареевлей вказує на збільшення кількості каменів вагою від 3 каратів і вище, що є ще одним важливим фактором ціноутворення. Відповідно, ми очікуємо відновлення цін у 2021 році, щоб відобразити цю зміну», - запевнив Майк Х'юстон.

Крім того, по завершенню програми буріння на Кареевлей була збільшена попередня оцінка ресурсів. Остаточний оновлений звіт про ресурси буде опублікований в січні 2021 року. Завершена програма буріння встановила продовження кімберліту на глибині на ділянці KV1 головного кар'єра на 140 м нижче поверхні, а також збільшення площі поверхні ділянки KV1 приблизно на 25 %. Попередня оцінка ресурсів у порівнянні зі звітом про ресурси за листопад 2018 року показує їх збільшення в тоннах на 43 %, збільшення в каратах на 52 % і збільшення вмісту алмазів на 6 %. Очікується, що детальна експертна оцінка буде опублікована в січні 2021 року.

Майк Х'юстон сказав з цього приводу: «Результати недавнього буріння - дуже важлива подія для BlueRock. Попередня оцінка ресурсів встановлює мінімальний термін служби рудника в 10 років при нашому плановому річному обсязі переробки матеріалу в 1 000 000 тонн».

«Компанія планує провести подальші роботи в 2021 році, щоб довести продовження кімберліту на глибині ділянки KV2 основного кар'єра і встановити справжній розмір ділянки KV3, що, як очікується, збільшить ресурс і термін служби рудника», - додав він.