2021-01-27

«Укрнафтобуріння» оголосило виробничі результати за 2020 рік

В умовах пандемії і рекордного падіння цін на вуглеводні, що негативно вплинули на інвестиційні плани всіх без винятку компаній нафтогазової галузі, ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» зберегло лідерські позиції у сфері приватного видобутку вуглеводнів України.

За 12 місяців 2020 року УНБ продемонструвало такі результати:

- Обсяг видобутку УНБ склав 725,4 млн м 3 газу, 80,8 тис. тонн нафти і конденсату. В цілому по Сахалінському родовищу видобуток газу склав 844,3 млн м 3 , видобуток нафти і конденсату – 86 тис. тонн.

- Таким чином, показники видобутку УНБ залишилися практично на рівні 2019 року, зазнавши незначне падіння (газ – на 1%, нафта/конденсат – на 7%) незважаючи на те, що в 2020 році компанія змушена була відмовитися від буріння нових свердловин (у 2019 році було освоєно 5 нових свердловин).

- Компанія провела значні технологічні оновлення. Зокрема, була введена в експлуатацію сучасна пропанова холодильна установка (ПХУ). Пропускна здатність технологічної лінії з ПХУ дозволяє підготувати газ Сахалінського родовища в обсязідо 2 млн м 3 /добу.

- Компанія здійснила ремонт свердловини №35 на Сахалінському родовищі із застосуванням новітньої снабінгової установки, що дозволило уникнути зниження дебіту свердловини і подовжити міжремонтний період.

- Компанія в повному обсязі виконувала всі передбачені законодавством фінансові зобов`язання перед державою і партнерами. Протягом 2020 року загальна сума платежів до бюджету склала близько 2 млрд грн.

- Сума рентної плати, здійсненої УНБ у 2020 році за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату, склала 882 млн грн.

Зокрема, 44 млн грн було направлено до місцевих бюджетів, у тому числі:

- 17,6 млн грн – до обласного бюджету Харківської області;
- 17,6 млн грн – до бюджету Краснокутського району;
- 8,8 млн грн – до бюджетів Олексіївської, Качаловської та Кітченківської сільрад. 

Детальніше за посиланням