2021-01-27

S & P може знизити рейтинги низки найбільших світових нафтогазових компаній

Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings зробило різні негативні дії по відношенню до рейтингів найбільших нафтогазових компаній світу, повідомляє OilCapital.

Рейтинги ряду великих світових нафтових компаній направило міжнародне рейтингове агентство S & P на перегляд у бік зниження через волатильність цін на ринку і ризики зниження прибутку, йдеться в повідомленні агентства.

Зокрема, уточнює ТАСС, Standard & Poor's може знизити рейтинги компаній Chevron, Exxon Mobil, Imperial Oil, Royal Dutch Shell, Shell Energy North America, Total, China Petrochemical, China Petroleum & Chemical Corporation, China National Offshore Oil Corporation, CNOOC, ConocoPhillips , Woodside Petroleum і Canadian Natural Resources.

На думку аналітиків агентства, підвищена волатильність цін на енергоресурси, перехід на енергозберігаючі технології та зниження показників прибутковості створюють додаткові ризики для галузевих компаній. Рішення про збереження кредитних рейтингів згаданих компаній або ж про їх зниження буде прийнято найближчими тижнями, повідомили в агентстві.

Крім того, агентство підтвердило рейтинг BP на рівні «A- / A-2» і Suncor Energy Inc. на позначці «BBB + / A-2», при цьому змінивши прогнози для них на «негативний» зі «стабільного».