2021-01-27

Фахівці ІФНТУНГ та керівники ОТГ спільно працюватимуть над розвитком громад

Протягом кількох днів науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – проректор з науково-педагогічної роботи, професор Максим Карпаш і доцент кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Ігор Рибіцький, проводили зустрічі з головами Тисменецької, Тлумацької, Зеленської ОТГ Прикарпаття. Велися предметні розмови про розв’язання проблем, зокрема енергетичний розвиток громади, підвищення рівня енергетичної свідомості, вирішення екологічних проблем, перепідготовку та підвищення кваліфікації тощо.

Фахівці університету відзначили, що Івано-Франківська область має всі можливості для того, щоб стати енергоефективним центром України. Справа стоїть лише за вирішенням ОТГ низки питань: споживання енергії, облік витрат на енергоносії, запровадження заходів із забезпечення енергоефективності тощо. 

"На зустрічі сторони також обговорювали можливості участі в міжнародних ґрантових конкурсах для залучення позабюджетних коштів. Науковці університету сприятимуть реалізації проєктів і виступатимуть з проєктними ініціативами та пропозиціями для покращення умов життя на місцевому рівні. За їхніми словами, чималий потенціал має тут Зеленська ОТГ, яка є однією з найбільших за площею і єдина в області, що має державний кордон з Румунією. З останньою університет має тісну співпрацю, спільно реалізовуючи міжнародні проєкти", - повідомляє пресслужба ІФНТУНГ.