2024-07-19

«Укргазвидобування» запустило нову свердловину з дебітом 145 тис куб м природного газу

АТ «Укргазвидобування» (УГВ) запустило в роботу нову експлуатаційну свердловину на Сході України з добовим дебітом 145 тис куб м природного газу на добу, повідомляє пресслужба УГВ.

Свердловину пробурили та облаштували за 5 місяців. Свердловину глибиною 3 200 м пробурили фахівці БУ «Укрбургаз» роторним способом із застосуванням модернізованого бурового верстату НБО-М.

Місце розташування свердловини обрали, використовуючи дані сучасної сейсморозвідки та 3D моделі родовища. Обґрунтування свердловини, інженерні та техніко-економічні розрахунки є спільною роботою: проектної команди, фахівців із 3D моделювання та департаменту розробки.

«Свердловину пробурили в північно-східній частині родовища, де буріння не велось близько десяти років, його відновили тільки минулого року. Хочу подякувати колективу, зусиллями якого від початку року на цьому родовищі запустили 6 нових експлуатаційних свердловин. І це ще не межа, до кінця цього року тут плануємо ввести в дію ще 13 експлуатаційних свердловин», - зазначив очільник УГВ Сергій Лагно.

Нагадаємо, минулого року зусиллями команди апарату управління, Шебелинкагазвидобування, УкрНДІгазу та інших філій на цьому родовищі видобули газу понад 1 млрд куб м газу на рік, що стало найвищим показником за останні 25 років.