2009-03-18

Україна. Здійснюються рейдові перевірки на річках Івано-Франківської області

Незаконний вибір піщано-гравійної суміші є однією з найболючіших екологічних проблем Івано-Франківщини. Зазвичай взимку через несприятливі погодні умови це питання стає менш актуальним. Однак з приходом весни все частіше виявляються факти таких порушень. 

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області постійно проводить рейдові перевірки з метою недопущення несанкціонованого забору піщано-гравійної суміші з об’єктів водного фонду області.

Тільки за минулий тиждень відділом екологічного контролю за використанням і охороною земель та надр за результатами здійснених перевірок за несанкціонований вибір піщано-гравійної суміші до адміністративної відповідальності притягнуто 7 осіб. Зокрема, виявлено 3 випадки несанкціонованого вибору піщано-гравійної суміші з русла р. Бистриця Надвірнянська на території Тисменицького району та 4 випадки – з русла р. Чечва на території Калуського району.

Державна екологічна інспекція через місцеві ЗМІ нагадує краянам, що на території області ряд підприємств займаються реалізацією піску та каменю на законних підставах, і радить звертайтесь до них, щоб придбати будматеріали, не наражаючи при цьому на небезпеку себе та довкілля.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України