2008-07-30

Україна. В Луганській області виявлено підпільну вугільну шахту

Державною екологічною інспекцією в Луганській області були проведені  перевірки на території Перевальського району, в результаті яких встановлено ряд порушень при користуванні надрами.

Зокрема в районі Чорнухинської птахофабрики виявлено виявити одну з підпільних шахт: 6 штолень, компресор та пристрої для витягування вагонеток з вугіллям.  Інспекторами затримано автомашину «Урал»  в районі с. Малоіванівка. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу діяльністю таких грабіжників національних багатств,  склали більше 2 млн гривень. 

Під час наступної перевірки в тому ж місці встановлено, що незаконний видобуток вугілля продовжується, а приблизна площа розробки складає майже 1 га. Цього разу на місці видобутку була присутня важка техніка: 2 «КАМАЗи» навантажені вугіллям, декілька автонавантажувачів, один з яких ремонтувався прямо на місці без відриву від «виробництва», бульдозер та вагончик. В присутності представників правоохоронних органів була описана техніка та складено акт. Сума збитків склала 1 млн 530 тис грн, а матеріали обох перевірок направлено до Перевальського РВ УМВС України в Луганській області для порушення кримінальної справи.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України