2010-06-23

Україна. У Чернігівській області виявлено факт самовільного водокористування

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області під час планових перевірок водогосподарської діяльності ТОВ “Ясне” (с. Лизунівка, Новгород-Сіверський район) та ТОВ “Придеснянське” (с. Каменська Слобода, Новгород-Сіверський район) виявила порушення вимог ст. ст. 44 (п.9), 49 Водного кодексу України.

Встановлено, що ТОВ “Ясне” за період з 09.07.2009р. по 28.04.2010р. самовільно, без дозволу на спецводокористування, забрано 1542 куб.м. питної води з артезіанської свердловини.

Сума збитків, заподіяних державі порушенням законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів внаслідок самовільного водокористування  ТОВ “Ясне”, становить 21,342 тис.грн.

ТОВ “Придеснянське” за період з 23.06.2009р. по 12.04.2010р. самовільно, без дозволу на спецводокористування, забрано 1977 куб.м. питної води з артезіанської свердловини.

Сума збитків, заподіяних державі порушенням законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів внаслідок самовільного водокористування  ТОВ “Придеснянське”, становить 25,370 тис.грн.

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області звернулась до вищевказаних товариств з письмовими претензіями про добровільне відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного  законодавства.

У разі відмови від добровільного відшкодування збитків Державна екологічна інспекція в Чернігівській області  звернеться з позовними заявами до Господарського суду Чернігівської області щодо примусового стягнення сум заподіяних збитків.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України