2009-04-09

Україна. Самовільним водокористуванням завдано збитків на суму 53 тисячі гривень

Порушення права державної власності на надра та на води виявлено під час перевірки КП “Шумськкомунсервіс”, що у м. Шумську Тернопільської області. 

Підприємство, що спеціалізується на наданні послуг водовідведення та водопостачання населення, установ, організацій м. Шумська, благоустрої і вивезенні ТПВ, здійснює забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами та без дозволу на спеціальне водокористування. Встановлено, що загальний об’єм води, забраної підприємством для водопостачання населення склав близько 137 тис. м3.

Крім того, у ході перевірки діяльності комунального підприємства виявлено перевищення лімітів використання природних ресурсів (перевищення лімітів скиду забруднюючих речовин у р. Вілія). 

Внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства у частині охорони та раціонального використання водних ресурсів державі завдано збитків на суму 53165 гривень. Для добровільної сплати підприємству пред’явлено претензію, а матеріали перевірки направлено до Тернопільської міжрайонної природоохоронної прокуратури.

За даним фактом прокуратура порушила кримінальну справу.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України