2009-04-09

Україна. Виявлено понад 50 порушень під час перевірок готовності до польових робіт геологорозвідувальних підприємств Івано-Франківщини

Інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Фанківській області проведено 7 перевірок готовності до виконання польових робіт у 2009 р. 4-х підприємств, які ведуть геологорозвідувальні роботи.

Ними охоплено, зокрема, ВАТ «Карпатське управління геофізичних робіт», Івано-Франківську експедицію з геофізичних досліджень у свердловинах, геофізичну партію №54 Західноукраїнської геофізичної розвідувальної експедиції, Калуську нафтогазорозвідувальну експедицію ДП «Західукргеологія».

За їх результатами виявлено 53 порушень, призупинено експлуатацію 2-х одиниць обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності 4 посадових осіб.

Виявлено, що на геофізичних кабелях відсутні попереджувальні видимі мітки, кабелі, що з’єднують геофізичне обладнання з електромережею не встановлено на підставках, немає показників вимірювання натягу геофізичних кабелів, не проводиться профілактика геофізичного обладнання згідно встановлених термінів, відсутні написи на засувках фонтанної арматури («відкрито», «закрито»), повідомляє прес-служба прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

ТРК "Вежа"